11 Οκτωβρίου 2017 A.n.d. Communication

Video production & marketing: 10 τάσεις για το 2017

Το video production είναι μια υπόθεση σύνθετη και οι marketers χρειάζονται καθοδήγηση. Για να λυθεί αυτό το ζήτημα, ιδού τα top video production trends για το 2017, όπως έχουν καταγραφεί στο εξωτερικό.

1. H ανάλυση της κάμερας γίνεται όλο και καλύτερη

Όχι πριν από πολύ καιρό, οι 4k video κάμερες ήταν καινούργιες και εντυπωσιακές. Όχι πια. To 4Κ video production είναι πλέον κάτι αναμενόμενο από τις video production υπηρεσίες μιας εταιρείας. Το 2017 οι καινούργιες video κάμερες εξακολουθούν να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση 5k, 8k, ακόμα και 18k. Βέβαια, δεν είναι πάντα αναγκαία η τόσο υψηλή ανάλυση…

2. Το drone video γίνεται όλο και πιο δημοφιλές

Το 2016 είναι η χρονιά που η FAA παρουσίασε τους επίσημους κανονισμούς για τα drones για τα οποία χρειάζεται άδεια χειριστή. Τώρα που υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο για να αποκτήσει κανείς άδεια, όλο και περισσότερες video production εταιρείες προσθέτουν στην πιστοποίησή τους το δίπλωμα χειριστή, αλλά και το drone video στις υπηρεσίες τους. Την ίδια στιγμή οι κατασκευαστές drone συνεχίζουν να παρουσιάζουν καινούργια μοντέλα με καλύτερες επιδόσεις και ανάλυση κάμερας. Δεδομένου πως τα drones μπορούν να προσφέρουν, σε πολύ λογική τιμή, τα εντυπωσιακά εναέρια πλάνα που παλιότερα βλέπαμε μόνο από ελικόπτερο, το trend είναι προφανές. Το 2017 η ζήτηση για εναέρια drone video θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

3. Το video 360 μοιρών δεν ενθουσιάζει πλέον

Την περασμένη χρονιά η παρουσίαση του video 360 μοιρών προκάλεσε ενθουσιασμό στη video marketing αγορά. Ωστόσο, ο κόσμος ενθουσιάστηκε, επειδή ήταν κάτι καινούργιο, όχι επειδή ήταν ένα ισχυρό εργαλείο που βοηθούσε να αναδείξει την «αφήγηση» της δουλειάς τους. Πλέον το video 360 μοιρών ως εργαλείο του marketing ίσως και να έχει… ξεφουσκώσει.

4. VR & AR: πολύ buzz, αλλά δεν έχουν «κουμπώσει» καλά (ακόμα τουλάχιστον)

To VR (virtual reality) και το AR (augmented reality) αποτελούν το ιερό δισκοπότηρο των marketers:. Ωστόσο, μια έρευνα του 2017 που δημοσιεύτηκε στο PR Newswire, έδειξε πως μόλις το 8% των marketers χρησιμοποιούν VR και μόνο το 7% AR. Οι χρήστες λατρεύουν το VR και το AR, όμως αυτήν τη στιγμή η εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών περιορίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο gaming και στο entertainment. Είναι άγνωστο πότε θα είναι χρήσιμα ή διαθέσιμα σ’ ένα μεγαλύτερο ποσοστό marketers. Στο μέλλον, VR και AR θα είναι κάτι παραπάνω από εξειδικευμένο entertainment. Προς το παρόν όμως, VR και AR δεν είναι «relevant» στους περισσότερους marketers.

5. To Facebook video γίνεται πιο σύνθετο και πιο σημαντικό

Το Facebook έχει γίνει ένα μεγαθήριο του video, με περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια views κάθε μέρα. Με αυτήν τη δημοτικότητα, η σημασία του Facebook video συνεχίζει να μεγαλώνει στους marketers. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει πλέον πως τα Facebook videos αποτελούν ένα κρίσιμο εργαλείο για τους marketers.

6. Το social media video είναι πλέον κάτι εξειδικευμένο

Είναι δεδομένο πως τα social media είναι αποφασιστικής σημασίας για την επιτυχία του video marketing. Αυτό που ήταν απλά μια προσθήκη για τους marketers, που πόσταραν το ίδιο video σε όλα τα social media, πλέον έχει αποκτήσει τον δικό του τομέα. Για να πετύχεις με το video στα social media, οι marketers πρέπει να καταλάβουν τα καλύτερα format και υπηρεσίες της κάθε πλατφόρμας, έτσι ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν μοναδικές video versions που ταιριάζουν σε καθεμιά, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Instagram, Snapchat και YouTube.Το video production σημαίνει πλέον να δημιουργείς ένα «πακέτο» από video με το κάθε ένα απ’ αυτά να είναι προσαρμοσμένο στις προδιαγραφές του μέρους που θα προβάλλεται, ειδικά εάν αυτό είναι στα social media.

7. To πληρωμένο promotion για Facebook video είναι το νέο στάνταρ

Το video στο Facebook είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τους marketers, αλλά το να ποστάρεις απλώς video δεν είναι πλέον αρκετό. Είναι πολύ εύκολο να χαθεί το video content σου μέσα στο «θόρυβο και γι’ αυτό πρέπει να… επενδύσεις. Τα social media θα είναι πάντα ελεύθερα, όπως και το να ποστάρεις ένα video. Ωστόσο, το visibility στα social media είναι αυτό που πρέπει να έχουν οι marketers, και αυτό που πρέπει να βάζουν επάνω το budget τους.

8. Το live streaming video γίνεται όλο και πιο “hot”

Το live video streaming είναι παντού. Από apps όπως τα Facebook Live, Snapchat, YouTube και Periscope μέχρι πλατφόρμες όπως οι Lifestream, Brightcove και DaCast. Γιατί; Επειδή η αμεσότητα του live κερδίζει άνετα και με διαφορά το pre-recorded. Τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα πως οι viewers θέλουν το ζωντανό. Με το live να είναι δεδομένα δημοφιλές, οι marketers πρέπει να βρουν πώς θα ενσωματώσουν με τον καλύτερο τρόπο το live στην content στρατηγική τους. Ωστόσο, το live δεν λειτουργεί όπως κάθε άλλο content που δημιουργείς και μετά προσελκύεις κόσμο με αυτό. Με το live πρέπει πρώτα να προσελκύσεις τον κόσμο, ώστε να είναι ήδη εκεί όταν εσύ ξεκινήσεις το live streaming σου.

9. Τα animated explainer videos κρατάνε ακόμα γερά

Τα animated explainer videos υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό και θα περίμενε κανείς η δημοτικότητά τους να έχει σημειώσει πτώση. Κι όμως όχι. Σύμφωνα με το Wyzowl, το 45% των εταιρειών έχουν ένα explainer video στο home page τους, και απ’ αυτές τις εταιρείες, το 83% δηλώνουν πως το home page video τους είναι αποτελεσματικό. Είναι σαφές πως τα animated explainers παραμένουν μια αποτελεσματική και δημοφιλής λύση για τους marketers που χρειάζεται να εξηγήσουν πώς δουλεύει κάτι.

10. Tα video analytics οδηγούν το video production

Για τους marketers, οι μετρήσεις είναι τα πάντα. Όταν μιλάμε για video, τα analytics σε video πλατφόρμες (όπως Wistia και Vidyard) και σε social media (ειδικά το Facebook) δίνουν τη δυνατότητα στους marketers να καταλάβουν τις λεπτομέρειες των επιδόσεων του video content τους. Οι marketers πλέον κατανοούν τι συγκεκριμένα αρέσει στο κοινό τους και τι όχι. Μπορούν να σταματήσουν να δημιουργούν video content το οποίο δεν ενδιαφέρει το κοινό τους και να εστιάσουν σ’ εκείνο που το βρίσκουν ενδιαφέρον και χρήσιμο. Και το κοινό από την πλευρά του κερδίζει, αφού το video content που λαμβάνει, αντικατοπτρίζει καλύτερα τις ανάγκες και τα θέλω του. Πλέον ένα κρίσιμο στοιχείο του video production είναι η λεπτομερής ανάλυση του «video content performance». Οι marketers πλέον χρησιμοποιούν video analytics για να καθοδηγήσουν την παραγωγή όπως και να κάνουν τις ROI εκτιμήσεις τους.

 

Ξεφυλλίστε την ειδική έκδοση Production Agencies 2017 με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Επιμέλεια: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

πηγή: www.advertising.gr

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,