22 Αυγούστου 2017 A.n.d. Communication

40 under 40: Τα πρόσωπα – κλειδιά της λίστας του Fortune

Την ετήσια λίστα 40 undet 40 κυκλοφόρησε η αμερικανική έκδοση του περιοδικού Fortune, περιλαμβάνοντας για μια ακόμη χρονιά σημαντικές εκπλήξεις.

AdTech Ad

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η λίστα ανοίγει με το πρόσωπο του Μανουέλ Μακρόν, του Γάλλου προέδρου ο οποίος κέρδισε τις πρόσφατες εκλογές στα 39 του χρόνια.

Ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε τα 12 πιο ξεχωριστά ονόματα της λίστας από τον κόσμο των επιχειρήσεων, όπως τα διάλεξαν οι συντάκτες του Fortune.

MARK ZUCKERBERG, 33 ΕΤΩΝ

Διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής, Facebook

Ο Zuckerberg έχει υπάρξει ένας τιτάνας του κλάδου για τόσο πολύ καιρό που η νεότητά του πλέον δεν είναι και τόσο αξιοσημείωτη. Ασχολείται έντονα με τη φιλανθρωπία και είναι και έμπειρος επιχειρηματίας, γνωστός για το στρατηγικό του όραμα. Κάποιοι λένε ότι θα κατέβει και για πρόεδρος των ΗΠΑ. Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο είναι ότι θα παραμείνει στη λίστα μας για κάμποσα χρόνια ακόμα.

CHENG WEI, 35 ΕΤΩΝ, ΚΑΙ JEAN LIU, 39 ΕΤΩΝ

Συνιδρυτές, Didi Chuxing

Η Didi Chuxing έγινε γνωστή πέρυσι ως η εταιρεία που αγόρασε τις λειτουργίες της Uber στην Κίνα, νικώντας την αντίπαλό της στη μάχη για τη μεγαλύτερη αγορά ταξί στον πλανήτη. Από τότε, ο κινεζικός γίγαντας της μίσθωσης υπηρεσιών ταξί πηγαίνει από επιτυχία σε επιτυχία, με έναν γύρο χρηματοδότησης 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αποτίμησε την εταιρεία σε πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι επενδύσεις της εκτείνονται πλέον από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή μέχρι την Αφρική.

BRIAN CHESKY, 35 ΕΤΩΝ, NATHAN BLECHARCZYK, 34 ΕΤΩΝ, JOE GEBBIA, 35 ΕΤΩΝ

Συνιδρυτές, Airbnb

Ίσως είναι η μόνη τριάδα ιδρυτών που έχει μείνει μαζί ως επικεφαλής μιας startup αυτού του μεγέθους για μια περίοδο εννιά ετών. Ο διευθύνων σύμβουλος Chesky, ο διευθυντής προϊόντος Gebbia, και ο διευθυντής στρατηγικής Blecharczyk ηγούνται της Airbnb εν μέσω μιας αρκετά συναρπαστικής χρονιάς. Η εταιρεία «τα βρήκε» με το Σαν Φραντσίσκο, λάνσαρε μια νέα πλατφόρμα για «εμπειρίες», έγινε κερδοφόρα, και είδε την αξία της να αποτιμάται στα 31 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δείτε και την υπόλοιπη λίστα στο Fortunegreece

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,